Na de Sneak Peek over de gevreesde Paintball Escape van vorige week lichten we deze week een totaal ander onderdeel uit, namelijk de GPS Oriëntatie Challenge.

Met dit onderdeel kunnen er maximaal 10 punten worden behaald. Deze punten kunnen jullie halen door een waypoint te bereiken met behulp van een GPS. Bij aanvang van deze challenge krijgen jullie per koppel 1 GPS en 1 knipkaart mee. Elk punt waar een knipper hangt noemen we ook wel een waypoint. Er zijn 10 verschillende waypoints te vinden, deze punten staan al in de GPS dus het enige wat jullie moeten doen is deze punten vinden. Klinkt heel makkelijk, maar niets is wat het lijkt. Wanneer jullie op het punt aankomen die de GPS heeft aangegeven hangt de knipper ongeveer in een straal van 5 meter. Het kan dus zijn dat je de knipper niet gelijk ziet hangen maar echt even goed om je heen moet kijken. Als jullie de knipper hebben gevonden is het de bedoeling dat jullie het juiste nummer op de knipkaart markeren. Elk waypoint die je bereikt en markeert op de knipkaart is 1 punt waard. Ook nog even handig om te weten: elke knipper heeft een ander patroon, hierdoor kunnen wij precies zien als er iets niet klopt, je kunt ons dus nooit voor de gek houden want dat merken wij meteen ;).

Deze challenge kan worden beschouwd als onderdeel van de route. Er staan namelijk 3 punten in de GPS die al op de route liggen. Het zou dus niet zo slim zijn om die niet mee te pakken want het zijn toch weer 3 punten die misschien wel erg goed van pas kunnen komen ;). Voor de rest is het aan jullie hoeveel punten jullie willen pakken op dit onderdeel.

Ik kan me voorstellen dat niet iedereen precies weet hoe een GPS werkt. Hier hebben wij uiteraard rekening mee gehouden. Bij aankomst van deze challenge krijgen jullie een kaart waarop nog 1 keer alle instructies staan die helpen om de GPS te kunnen bedienen. Maar wil je je nou echt goed voorbereiden op dit onderdeel hebben wij een apart filmpje gemaakt die je hieronder kunt vinden. Hierin legt Marcel in het kort uit hoe de GPS werkt die je 6 of 7 mei meekrijgt.

Zijn jullie al goed voorbereid tot nu toe? Want het gaat hard nu, nog maar 5 weken tot de Adventure Run Grote Wielen 2017. Hopelijk hebben jullie er net zoveel zin in als ik. Volgende week weer een nieuw filmpje over een ander onderdeel. Stay tuned! :)