Net als vorige Sneak Peek hebben we deze week weer een Oriëntatie Challenge die we voor jullie uitlichten. Dit keer niet met een GPS maar we gaan terug naar ‘the old fashioned way’ namelijk met kaart en kompas.

Bij aanvang van deze challenge krijgen jullie per koppel een kaart van het gebied. Op deze kaart staan 10 verschillende punten. Net als bij alle andere onderdelen is samenwerken van groot belang. Wanneer jullie op een punt zijn aangekomen, ook wel het checkpoint genoemd, hangt er een knipper. Op de achterkant van de kaart staat een knipkaart, net zo een als bij de GPS challenge. Het is weer de bedoeling dat jullie het juiste punt markeren want dat levert weer 1 punt op. Ook bij deze Challenge heeft elke knipper een ander patroon dus net als bij de GPS Oriëntatie kunnen wij precies zien als er iets niet klopt.

Maar nu vraag je je misschien af wanneer je dat kompas nou nodig hebt, daar zal ik nu even kort iets over vertellen. Niet op elk punt van de kaart hangt een knipper, het kan zijn dat jullie aankomen op een punt en een kompas zien hangen. In de buurt van het kompas kunnen jullie informatie vinden waarop staat hoeveel graden en hoeveel meter het nog is tot het volgende checkpoint. Hiervoor moet je dus het kompas instellen op het aantal graden en de koers schieten. Wanneer de koers is bepaald moeten jullie nog een aantal meter lopen tot jullie de knipper zien hangen. Een handig tip hiervoor is dat een van jullie de koers schiet, zodat je je buddy met de knipkaart de goede richting op kan sturen. Met dit onderdeel zijn weer maximaal 10 punten te behalen. Hoeveel punten je pakt is aan jullie want de tijd tikt gewoon door…

Nu kan het natuurlijk zo zijn dat een van het koppel niet weet hoe een kompas werkt, of misschien weten jullie het beide niet. Dan kunnen jullie er natuurlijk voor kiezen om alleen de checkpoints te pakken die met de kaart te bereiken zijn. Maar op de kaart staat niet aangegeven op welke punten een kompas hangt, dus het kan zomaar zijn dat jullie bij een punt aankomen waar geen knipper hangt maar alleen een kompas. Dan is het toch best handig om te weten hoe zo’n ding nou werkt, want je bent dat toch al zo dichtbij. Maar geen paniek, dat komt weer helemaal goed. Want in het filmpje onderaan dit blog legt Marcel weer precies uit hoe je het kompas moet gebruiken, altijd handig om te weten!

Dit weekend staat de Adventure Run Clinic op het programma. Een super leuke dag waarbij verschillende onderdelen van de run worden behandeld. De volgende Sneak Peek zal tijdens de Clinic worden opgenomen, dus wie weet zie je jezelf wel terug in onze volgende Sneak Peek! ;)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *